Byggindustrin
2 min lästid

Peab bygger äldreboende i Jönköping

30:e augusti 2021, 12:29
Peab bygger äldreboende i Jönköping
Wilhelmsrogårdens äldreboende. Bild: Peab
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Peab har fått i uppdrag att bygga Wilhelmsrogårdens äldreboende på Strandängen i Jönköping. Beställare är Jönköpings Kommun och kontraktssumman uppgår till 203 miljoner svenska kronor.

Projektet innefattar 90 lägenheter med tillhörande gemensamhetsutrymmen, kök, tvättstuga, förråd, personalutrymmen, sjuksköterskeexpedition, medicindelning och utemiljö. Totalt rör det sig om 13 000 kvadratmeter bruttoarea.

– Det är väldigt roligt att vi fått förtroendet att bygga äldreboendet på Wilhelmsro. Det är ett intressant och viktigt projekt, där vi får vara med och bidra till den lokala samhällsutvecklingen. Vi ser fram emot att få genomföra det på bästa möjliga sätt, säger Peabs regionchef Anders Bergeling.

– Jönköping är en växande kommun med en ökad andel äldre, vilket föranleder ett stort behov av fler moderna äldreboenden. Vi ser fram emot byggnationen av Wilhelmsrogården och att kunna erbjuda våra äldre, men också våra medarbetare ett nytt äldreboende med god boendemiljö i framtidsanda. Förvaltningen, tillsammans med övriga aktörer, ser med spänning fram emot byggnationen på Wilhelmsrogården där boende och utemiljö kommer att anpassas för att uppfylla god livskvalitet, säger Jenny Wiberg Larsson, områdeschef, äldreområde 3, socialförvaltningen, Jönköpings kommun.

Projektet är en utförandeentreprenad med byggstart i september 2021. Färdigställande är beräknat till oktober 2023.

Projektet orderanmäls i det tredje kvartalet 2021.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0