Byggindustrin
2 min lästid

AFRY förvärvar finskt konsultbolag

16:e augusti 2021, 10:28
AFRY förvärvar finskt konsultbolag
AFRY:s högkvarter. Foto: AFRY
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Afry stärker erbjudandet inom data- och analystjänster genom att förvärva det finska konsultföretaget Cubiq Analytics Oy som levererar heltäckande data- och analyslösningar.

“I linje med AFRYs strategi kommer förvärvet att stärka AFRY:s digitala erbjudande och möjliggöra en betydande tillväxt för digitala konsulttjänster och lösningar för företag och sektorer”, skriver Afry.

Cubiq Analytics tjänster är teknik- och branschoberoende och fokuserar på konsultverksamhet samt lösningsutveckling inom data och analys. Merparten av intäkterna kommer från till exempel bioindustrin, ren energi, infrastruktur och livsmedels- och bioteknik.

Cubiq Analytics grundades 2016, har cirka 60 medarbetare och tre kontor i Helsingfors, Tammerfors och Lahti. Företagets nettoomsättning 2020 var cirka 67 miljoner kronor. Förvärvet är planerat att genomföras i slutet av augusti och bolaget konsolideras med AFRY från och med september 2021.

”I och med förvärvet av Cubiq Analytics kan vi stärka vårt erbjudande inom digital konsultverksamhet och göra det möjligt för kunder världen runt att nyttja kompetensen inom data och analys hos Cubiq Analytics i takt med företagets utveckling”, säger Roland Lorenz, EVP på AFRY Management Consulting.

”Vi ser verkligen fram emot att bli en del av AFRYs internationella team. Det finns en enorm potential i AFRYs och Cubiq Analytics globala tjänster inom digitala lösningar där data och analyser spelar en nyckelroll”, säger Jussi Huttunen, styrelseordförande på Cubiq Analytics.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0