Byggindustrin
1 min lästid

Vestum förvärvar anrikt specialistbolag

8:e juli 2021, 08:54
Vestum förvärvar anrikt specialistbolag
Foto: Vestum
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Byggbolaget Vestum förvärvar bolaget Plåtslagaren G.H. Johansson AB (“Plåtslagaren“). Köpekillingen uppgår till 60 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Plåtslagaren grundades 1982 och utför byggnadsplåtslageri mot kunder inom bygg och fastigheter. Bolaget har 32 anställda och har sitt huvudkontor i Saltsjö-Boo. Bland kunderna finns större bygg- och fastighetsbolag, försäkringsbolag samt kulturfastigheter.

Köpet finansieras dels med kontanta medel fördelat mellan kassa och förvärvskredit, dels med cirka 17,5 miljoner kronor genom betalning med revers som därefter avses kvittas mot 366.953 aktier i Vestum genom kvittningsemission, innebärande en utspädning om cirka 0,4 procent.

Plåtslagaren hade under räkenskapsåret 2020/2021 en omsättning på 86 miljoner kronor med ett ebitda-resultat på 13,3 miljoner kronor, motsvarande en ebitda-marginal på 15,5 procent.

“Idag välkomnar vi ett anrikt specialistbolag inom byggservice till Vestum-familjen – Plåtslagaren G.H. Johansson. Bolaget har sedan starten på 80-talet fokuserat på plåtslageriarbeten mot bygg- och fastighetsbolag och har under senare år uppvisat imponerande lönsam tillväxt. Med Plåtslagaren etablerar vi oss inom ytterligare ett specialistområde och vi ser att det finns positiva samverkanseffekter mellan bolaget och flertalet andra verksamheter inom Vestumsäger Conny Ryk, vd för Vestum.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0