Nyheter Affär & Karriär
2 min lästid

Mats Nyström lämnar vd-rollen för Veidekke

29:e juni 2021, 08:54
Mats Nyström lämnar vd-rollen för Veidekke
Mats Nyström. Bild: Veidekke
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

I samband med att Veidekke genomför en struktur- och organisaitonsändring meddelar bolaget att Mats Nyström lämnar rollen som vd för Veidekke Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.

Veidekke Sverige delas i två verksamheter: Bygg Sverige och Anläggning som får namnet Infrastruktur Sverige. Den nya organisationsmodellen baserar Veidekke på “goda erfarenheter” från organiseringen av Veidekke i Norge under 2020.

“Ändringen är ett led i Veidekkes strategi som en renodlad entreprenör och säkrar en tydlig organisation med operativt fokus och kortare väg från ledning till projekt”, skriver Veidekke.

Delningen av Veidekke Sverige innebär att Mats Nyström lämnar rollen som koncerndirektör i koncernledningen och vd för Veidekke Sverige. Charlotta Nilsén och Marcus C Nilsson går in i koncernledningen som koncerndirektörer för Bygg Sverige respektive Infrastruktur Sverige och rapporterar direkt till koncernchef Jimmy Bengtsson.

– Organisationsändringen innebär ett mer effektivt och tydligt sätt att organisera Veidekke. Det ger oss ett ökat operativt fokus med kortare linje mellan projekt och koncernledning, säger Jimmy Bengtsson.

Mats Nyström har varit anställd i Veidekke sedan 2017. Först som affärsområdeschef för bostadbyggande och därefter som koncerndirektör och vd för Veidekke Sverige.

– Jag vill tacka Mats för hans outtröttliga insats och fokus. Mats har varit en viktig och tydlig ledare för Veidekke Sverige och har bidragit till den position som Veidekke har i Sverige idag, säger Jimmy Bengtsson.Mats Nyström avslutar sin tjänst den 1 juli 2021, men kommer att stå till Veidekkes förfogande fram till och med den 31 december 2021.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0