Byggindustrin
1 min lästid

Fem döda vid skolbygge

22:a juni 2021, 14:27
Fem döda vid skolbygge
Kung Philippe besökte olycksplatsen på lördagen. Foto till höger: Antwerp Fire Department
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Fem byggnadsarbetare dödades och flera skadades när delar av ett skolbygge plötsligt kollapsade i den belgiska staden Antwerpen under fredagen, rapporterar BBC. De sista två kropparna som saknades drogs ut ur rasmassorna på lördagen.

BBC uppger att åtminstone nio personer skadades varav tre allvarligt vid olyckan som ägde rum vid staden Antwerpen i norra Belgien. Samtliga byggarbetare som omkom var underleverantörer till byggföretaget Democo.

Demkoco uppger till belgiska medier att det är oklart vad som orsakade olyckan, skriver bland annat BBC.

”Alla anställda är förkrossande. Nu när räddningstjänsten gjort allt de kan kommer en grundlig utredning påbörjas för att klarlägga orsaken till olyckan” säger företagets vd Frederik Bijnens, i en kommentar till nyhetsbyrån Belga.

Brandkåren fick hjälp av det civila försvaret som hjälpte till att leta efter överlevande med hjälp av hundar och drönare. De sista två kropparna som saknades drog ut ur rasmassorna i helgen, vilket innebär att samtliga hittas efter raset.  

Byggnationen av den nya grundskolan var i slutskedet och skulle öppna upp för elever den första september. Byggarbetet hade intensifierats för att hålla den tidsfristen, enligt Brussel Times.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0