Byggindustrin
2 min lästid

Ramirent förvärvar stor maskinuthyrare

14:e juni 2021, 12:58
Ramirent förvärvar stor maskinuthyrare
Foto: Stavdal
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Ramirent har förvärvat maskinuthyrningsföretaget MaskinSlussen AB, en stor aktör för maskinuthyrning i Västra Götaland. Bolaget omsatte drygt 90 miljoner kronor under räkenskapsåret 2019/2020 och har 44 anställda.

– Vi är väldigt glada över förvärvet, som gör oss till en ännu starkare lokal aktör på den svenska marknaden, säger Ramirents VD Mikael Olsson.

Enligt Ramirent är affären är en del i bolagets strategi att vara en “stark, lokal aktör med kundcenter över hela Sverige”.

– I en allt tuffare marknad har vi sedan en tid sökt att komma in i ett större sammanhang med en stark ägare. Ramirent står för trygghet, långsiktighet samt med ett fokus på människan och den lokala marknaden, vilket stämmer väl överens med våra värderingar, säger MaskinSlussens VD Jonas Boström.

Bolaget kommer inledningsvis att drivas som ett dotterbolag till Ramirent.

– Det geografiska område där MaskinSlussen är starka idag, har en ljus framtid där vi räknar med bra tillväxt. Genom förvärvet stärker vi vår ställning som ledande inom maskinuthyrning i Sverige och får möjlighet att leverera smidig och personlig service till ännu fler kunder, säger Mikael Olsson.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0