Byggindustrin
2 min lästid

Topp inom träindustrin får kungamedalj

8:e juni 2021, 13:13
Topp inom träindustrin får kungamedalj
Karl-Eric Andersson. (Bilder: Derome)
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Deromes styrelseordförande, Karl-Eric Andersson kommer att få en kungamedalj i 12:e storleken i högblått band för sina värdefulla insatser inom svenskt näringsliv. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Idag gick Sveriges Kungahus ut med vilka som ska få ta emot H.M Konungens medaljer för sina särskilda insatser inom offentlig sektor, ideell sektor, näringsliv, utbildning, kultur och idrott. Deromes styrelseordförande, Karl-Eric Andersson, är en av de personer som bjudits in till Stockholms slott för att belönas med medalj i 12:e storleken i högblått band för sina värdefulla insatser inom svenskt näringsliv. 

– Jag känner mig väldigt hedrad över att få ta emot denna medalj från H.M konungen. Derome har gått från att vara det lilla lokala företaget till att bli Sveriges största familjeägda träindustriföretag som sysselsätter över 2500 människor runt om i landet. Att få en sådan hedersam utmärkelse gör mig stolt, men utmärkelsen går till alla anställda inom Derome. Det här är medarbetarnas medalj lika mycket som min, säger Karl-Eric Andersson.

Långsiktighet och företagskultur leder till tillväxt
En av de stora styrkorna ligger i att vara ett familjeägt bolag. Det ger möjlighet att arbeta långsiktigt och sätta en stark företagskultur – något som gjort att Derome vuxit och blivit Sveriges största träindustriföretag.

– Som familjeägt företag har vi möjlighet att jobba långsiktigt och det har vi alltid gjort. Det har skapat en trygghet hos våra anställda, våra kunder och samarbetspartners. Vi har vuxit till det företag vi är idag genom ett stort engagemang hos Deromes anställda. Samtidigt som vi växer värnar vi om den unika Deromeandan som vi haft från start, det jordnära och personliga sättet. Vi vill fortsätta vara entreprenören och utmanaren trots att vi idag är marknadsledande inom flera områden, säger Karl-Eric Andersson.

Den 20 oktober åker Karl-Eric Andersson till Stockholms slott för att ta emot medaljen.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0