Nyheter Affär & Karriär
2 min lästid

NCC-chef lämnar för vd-tjänst hos Peab

7:e juni 2021, 10:11
NCC-chef lämnar för vd-tjänst hos Peab
Mats Norberg ny VD Swerock Bildkälla Peab
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Peabbolaget Swerock genomför vd-succession vid årsskiftet 2021/2022 då Mats Norberg blir ny vd. Han kommer senast från NCC där han varit divisionschef med ansvar för grundläggningsverksamheten i Norden.

Mats Norberg börjar sin anställning den 1 september 2021 och tillträder rollen som vd för Swerock den 1 januari 2022.

– Peab är en välkänd koncern som jag naturligtvis följt i mina tidigare roller. Swerock är ledande i branschen och ligger i framkant både vad gäller miljö och teknik. Jag ser mycket fram emot att få leda detta fina bolag mot fortsatta framgångar, skapa värden för kunderna och framför allt att få möta medarbetarna, säger Mats Norberg.

Mats Norberg efterträder Karl-Gunnar Karlsson som kvarstår i rollen som vd för Swerock under hela 2021. Karl-Gunnar har i sina roller som både chef för Affärsområde Industri och vd för Swerock lett arbetet med bolagets kraftiga tillväxt i Norden med flera förvärv inom beläggning och ballast, framför allt förvärvet från YIT under 2020.

– Jag är väldigt nöjd med att vi har knutit till oss Mats Norberg som ny vd för Swerock. Mats har bred erfarenhet från branschen och har arbetat inom NCC i flera ledande roller, bland annat inom beläggning och mark. Med sina erfarenheter är jag övertygad om att Mats framgångsrikt kan fortsätta utveckla Swerock, säger Niclas Winkvist, styrelseordförande i Swerock AB.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0