Bostad
2 min lästid

Andreas Carlson (KD) blir ny Infrastruktur- och bostadsminister

18:e oktober 2022, 09:31
Andreas Carlson (KD) blir ny Infrastruktur- och bostadsminister
Andreas Carlson blir ny Infrastruktur- och bostadsminister. Bildkälla: Riksdagen/TT.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Posten hamnar under det nya Landsbygds- och infrastrukturdepartementet. Departementet kommer styras av en annan kristdemokrat: Landsbygdsminister Peter Kullgren.

Andreas Carlson var mellan 2015-2022 gruppledare för Kristdemokraterna i riksdagen samt tidigare rättspolitisk talesperson för partiet.

“Mycket innebandyintresserad”

– Hans ansvarsområde blir infrastruktur och bostadspolitik. Som många vet är han mycket innebandyintresserad, sa Ebba Busch (KD), partiledare för Kristdemokraterna samt tillträdande Energi- och näringsminister och vice statsminister på presskonferensen för den nya regeringen..

Andreas Carlson föddes 1987 i Mullsjö kommun och har varit riksdagsledamot sedan 2010, då han ersatte Stefan Attefall (KD) som blev utsedd till civil- och bostadsminister i regeringen Reinfeldt.

Utnämningen innebär att ansvaret för infrastruktur- och bostadspolitiken slås samman till en roll. Under den förra regeringen var Thomas Eneroth (S) Infrastrukturminister medan Johan Danielsson (S) hade posten som Bostads- och biträdande arbetsmarknadsminister.

Fastighetsägarna: Ser fram emot samarbete

Kort efter utnämningen uttalade sig branschorganisationen Fastighetsägarna om tillsättningen av Carlson.

– Det är bra att vi har en ny regering på plats. Vi välkomnar Andreas Carlsson som ny bostadsminister. Vi ser fram emot att samarbeta med honom för att skapa förutsättningar för fastighetsföretagen att fortsätta investera i bostäder och lokaler, säger Anders Holmestig, vd Fastighetsägarna Sverige i en kommentar till tillsättningen.

#bostadsminister #infrastrukturminister #regeringen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0