Nyheter
2 min lästid

Efter stämningen: Stockholms stad slår tillbaka

4:e oktober 2022, 14:28
Efter stämningen: Stockholms stad slår tillbaka
Mattias Nilsson, exploateringskontorets huvudprojektledare för Årstafältet tillbakavisar bolaget SKÅP:s uppgifter. Bilder: Stockholms stad.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Utöver stämningen så kommer SKÅP att begära skadestånd då man anser att Stockholms stad sagt upp avtalet utan grund. Ett påstående som staden nu tillbakavisar.        

– Det stämmer inte. Kontraktet har hävts på grund av flera olika orsaker, men huvudsakligen för att det varit för dålig framdrift. De har helt enkelt inte hållit den arbetstakt som de ska enligt kontraktet, vilket riskerar projektets övergripande tidplan, säger Mattias Nilsson, exploateringskontorets huvudprojektledare för Årstafältet till Branschaktuellt och fortsätter:

– Vi har försökt vara lösningsorienterade, men till slut når man en punkt när det inte längre är fruktbart och vi måste tänka på det bästa för projektet och stockholmarna, säger Mattias Nilsson, exploateringskontorets huvudprojektledare för Årstafältet till Branschaktuellt.

Inga brister i projekteringen

SKÅP påstår att arbetena är korrekt utförda och vill ha betalt. Problemen har, enligt dem, uppstått på grund av stadens bristfälliga projektering. Inte heller det stämmer, enligt Mattias Nilsson.

–  Vi har anlitat några av Sveriges bästa och mest erfarna projektörer då vi vet att markförhållandena här är komplicerade. Och vi har haft oberoende experter som granskat vår projektering. Vi känner oss helt trygga med att handlingarna vi lämnat över är korrekta, säger Mattias Nilsson.

Staden har inlett arbetet med en ny upphandling för arbetet och hoppas att en ny entreprenör kan vara på plats till våren eller sommaren 2023.

Läs även:

Anläggare stämmer Stockholms stad
3:e oktober 2022
Byggindustrin
Anläggare stämmer Stockholms stad
“Kommer kräva skadestånd”.
#årstafältet #skÅp #stockholms stad #sveab
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0