Byggindustrin Bostad
1 min lästid

De vinner mark för 400 bostäder i Skellefteå

2:a februari 2022, 09:15
De vinner mark för 400 bostäder i Skellefteå
Bild: Skellefteå kommun
Emilia Granberg Emilia Granberg
Like 0

Skellefteå genomgår en stor expansion och det planeras för 5 000 nya bostäder fram till år 2026. Som en del av expansionen höll kommunen en markanvisningstävling för möjligheten att bostadsutveckla Anderstorg i stadsdelen Anderstorp och totalt skickades 29 tävlingsbidrag in.

I tävlingen tittade kommunen på exploatörernas vision för bostadsområdet, innovativ hållbarhet, upplåtelseform, kostnad för slutkunden, genomförbarhet och tidplan som några viktiga faktorer. Nu har tre aktörer valts ut och det blir Nordfeldt Development, Klarabo Sverige och Magnolia Bostad som kommer tilldelas mark i området.

– Anderstorg ska vara ett välkomnande och levande område med hållbarhet och innovation i fokus. Närhet till grönska och en enkel och hållbar vardag samt säkra trafikmiljöer ska ge goda förutsättningar för en bra och trygg livsmiljö. Flera typer av verksamheter och bostäder i samma område ska samtidigt stärka kopplingarna till resten av Anderstorp stadsdel, Anderstorpsgymnasiet, campusområdet och Sörböle stadsdel, säger Patrik Larsen, mark- och exploateringschef.

Den nya detaljplanen antogs sommaren 2021 och öppnar upp för cirka 400 nya bostäder. I projektet kommer kommunen tillsammans med exploatörerna att genomföra ett gemensamt gestaltningsarbete, och byggstart för bostäderna kommer att ske senast under första halvåret 2023.

#bostäder #klarabo sverige #magnolia bostad #nordfeldt development #skellefteå #skellefteå kommun
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0