Arkitektur
1 min lästid

Arkitektbyrån byter vd

24:e juni 2024, 10:30
Arkitektbyrån byter vd
Jacob Kurek och Mette Kynne Frandsen. Foto: Rasmus Hjortshøj.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Arkitektbyrån har projekt spridda över sex kontinenter med mer än 650 anställda från över 40 nationaliteter baserade i studior i Danmark, Färöarna, Norge, Sverige, Tyskland, Amerika, Singapore, Hong Kong och Australien.

– Henning Larsen såg själv möjligheter före andra och hade skapat en nyfiken och stark yrkeskultur. När jag efterträdde Henning fanns det en stor internationell potential och vi var angelägna om att levandegöra vår kultur och arkitektur utanför Danmark, säger Mette Kynne Frandsen.

År 2020 förvärvades Henning Larsen av Ramboll-koncernen under eget varumärke.

– Framtidens arkitektur måste vara problemlösande och utvecklas i samverkan med andra professioner och kunskapskompetenser. Det var just detta som var motivationen till att bli en del av Ramboll, säger Mette Kynne Frandsen.

Jacob Kurek började på Henning Larsen som praktikant 1996 och blev partner under grundaren Henning Larsens egen ledarskapsöverlämning. Han är för närvarande Global Market Director.

– Med Jacobs internationella erfarenhet, med hans professionalism och strategiska kommersiella förståelse, är jag så glad att Jacob har utsetts till min efterträdare för att fortsätta utvecklingen av verksamheten och den starka Henning Larsen-designkulturen, säger Mette Kynne Frandsen.

Mette Kynne Frandsen fortsätter som vd för Henning Larsen fram till slutet av augusti, varefter hon kommer att ägna sin tid åt styrelsearbete.

#henning larsen #ramboll
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0