VindkraftCoensHexicon och Shell utvecklar flytande vindkraft
01.07.2019 07:00 3 min lästid

CoensHexicon och Shell utvecklar flytande vindkraft

01.07.2019 07:00 3 min lästid

Bild: Hexicon

CoensHexicon CO., Ltd, Sydkorea har undertecknat ett “Joint Development Agreement” med Shell.

Jessica Branschaktuellt
0

CoensHexicon CO., Ltd, Sydkorea har undertecknat ett “Joint Development Agreement” med Shell som syftar till att utveckla, bygga och operera en flytande vindkraftspark ca 40 km utanför staden Ulsan, i Sydkorea.

CoensHexicon CO., Ltd, Sydkorea, är ett joint venture mellan Coens CO., Ltd och Hexicon AB. I Sydkorea finns bland annat världens största bilfabrik, världens största varvsanläggning och världens tredje största raffinaderi-anläggning. Projektutvecklingen startade i början av 2019 och leds av CoensHexicon.

”Det här är början”

Henrik Baltscheffsky, vd i Hexicon och styrelseledamot i delägda CoensHexicon, säger:

– Det här är början på vår kommersiella resa i Sydkorea and liknande platser på andra ställen i världen. Vi har bildat ett projektbolag, TwinWind Development Co. Ltd, och erhållit ett vattenområde utanförUlsan och utvecklar nu den första kommersiella flytande vindkraftsparken. Vårt samarbete med Shell kommer resultera i en fördjupad kompetens och expertis i att utveckla och operera en stor flytande vindpark. Detta inkluderar serietillverkning i Sydkorea av den patenterade design av multi-turbinplattformar som utvecklats av Hexicon i Sverige.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!