UthyrningVasakronan hyr ut mitt i city
25/11/2019 1min lästid

Vasakronan hyr ut mitt i city

25/11/2019 1min lästid
Vasakronan hyr ut mitt i city

Bildkälla: Vasakronan/Walk The Room

Spelutvecklarna kniper topplägen.

Vid Kungsträdgården på Kungsträdgårdsgatan 16, ligger Bankpalatset. Vasakronan har precis fyllt den sista platsen med hyresgästen spelutvecklaren Embark Studios om 4 350 kvadratmeter.

Bankpalatset genomgår just nu en omfattande uppgradering och nu är det klart att Embark Studios hyr fastigheten i sin helhet. Inflyttningen är planerad till augusti 2020 och då går flytten från en annan fastighet med bankanor, Södra Bankohuset – även kallad Gamla riksbanken – i Gamla Stan.

Spelutvecklarna kniper topplägen

– Stockholm har en unik ställning i världen som ett centrum för spelutveckling. Att sitta centralt i en modern fastighet som ändå har karaktär är ett bra sätt att attrahera arbetskraft. Bankpalatset är ett exempel på en fastighet som möter den efterfrågan, säger Anna Nyberg, chef fastighetsutveckling Stockholm Vasakronan i ett pressmeddelande.

Andra exempel på spelutvecklare som valt att hyra av Vasakronan i Stockholms centrala delar är Avalanche Studios på Södermalm, Ubisoft på Östermalm och King som har tecknat avtal om 11 500 kvadratmeter i Sergelhuset.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!