2020-02-06 ”Malmö är bäst” – Kriget om Nordens högsta byggnad https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/02/turning-torso-karlatornet.png

”Malmö är bäst” – Kriget om Nordens högsta byggnad

Karlatornet. Foto: Serneke/Karlastaden / Turning Torso. Foto: Егор Журавлёв from Smarde, Latvia, CC BY-SA. Vector: Freepik
Nyheter
Projekt
Uncategorized

Turnings Torsos plats på tronen som Nordens högsta byggnad hotas nu av en tronföljare. Nämligen den planerade skyskrapan Karlatornet i Göteborg.

– Malmö är bäst och det ska alla kunna se från långt håll, säger Torbjörn Tegnhammar (M) som nu vill bygga en ny, ännu högre, skyskrapa byggs i Nyhamnen, det rapporterar Sydsvenskan.

Ett skyskrapeprogram för Malmö

Malmömoderaterna vill alltså bland annat upprätta ett särskilt skyskrapeprogram för Malmö. Men det är inte bara ärelystnad som ligger bakom förslaget, Moderaterna trycker även på att det är ett effektivt sätt att använda tomtmark på, med tanke på befolkningstillväxten.

– Om vi har en hög bebyggelse kan man integrera samhällsservice i huset och vi slipper ställningstaganden om att behöva använda Sveriges bästa jordbruksmark, säger Torbjörn Tegnhammar.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!