2021-02-23 Han ersätter Scanias vd https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/02/scania.jpg

Han ersätter Scanias vd

Vänster: Henrik Henriksson, nuvarande vd Scania. Höger: Christian Levin, blivande vd och koncernchef, Scania. Foto: Scania
Vänster: Henrik Henriksson, nuvarande vd Scania. Höger: Christian Levin, blivande vd och koncernchef, Scania. Foto: Scania
Affär & Karriär
Transport

Scanias styrelse har utsett Christian Levin till ny verkställande direktör och koncernchef på Scania. Det framgår ur ett pressmeddelande. Levin tillträder rollen från den 1 maj 2021.

Levin tar över efter nuvarande vd Henrik Henriksson, som efter 23 år lämnar sin roll för att leda det nya stålbolaget H2 Green Steel som avser att starta produktion av fossilfritt stål 2024.

– Det var ett mycket svårt beslut för mig att lämna Scania, ett bolag där jag har spenderat hela min professionella karriär och har kollegor som jag betraktar som familj. Jag har haft en fantastisk resa på Scania och jag är övertygad om att bolaget är väl positionerat för framtiden, med ett tydligt syfte att driva skiftet till hållbara transporter, säger Henrik Henriksson, nuvarande vd och koncernchef på Scania, i pressmeddelandet.

Christian Levin är idag operativ chef för Traton Group och har mer än 20 års tidigare erfarenhet från Scania. Henrik Henriksson kvarstår i sin befattning på Scania fram till dess att Levin tillträder som vd.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!