2021-01-28 SAS och Apollo i miljardavtal https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/01/bi3707-rgb-sas-closeup-bild-5-1-1.jpg

SAS och Apollo i miljardavtal

Bild: SAS
Bild: SAS
Transport

SAS och Apollo fördjupar sitt samarbete om charterflyg i ett avtal som täcker tre sommar- och tre vintersäsonger fram till 2024, med möjlighet till två års förlängning till 2026. Det berättar SAS i ett pressmeddelande.

Kontraktvärdet uppgår till cirka 3,4 miljarder kronor för de första tre åren och resulterar i att Apollo förblir SAS största partner på chartersidan.

”Chartersamarbeten är en viktig del i vår strategi att säsonganpassa kapacitet och det nya avtalet med Apollo är ett kvitto på att SAS är en uppskattad samarbetspartner,” säger Markus Ek, global försäljningschef på SAS, i pressmeddelandet.

SAS kommer att flyga Apollos kunder till och från 24 orter i Sverige, Danmark och Norge till 51 destinationer runt om i Europa.

”På Apollo ser vi ljust på framtiden och vi är övertygade om att resandet snart kommer igång igen. Därför känns det väldigt positivt att vi nu har gjort ett avtal med SAS som säkrar vårt samarbete flera år fram i tiden,” säger Leif Vase Larsen, nordisk VD för DER Touristik Nordic AB.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!