2021-01-13 Volvo deltar i satsning för utsläppsfri zon https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/01/Namnlos-2.png

Volvo deltar i satsning för utsläppsfri zon

Håkan Samuelsson, vd Volvo Cars. Foto: Volvo Cars
Håkan Samuelsson, vd Volvo Cars. Foto: Volvo Cars
Energi
Transport

Volvo Cars ska samarbeta med Göteborgs stad och en rad andra samarbetspartners för att minska antalet bilar i tätorten och skapa en klimatzon helt utan utsläpp. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Initiativet, kallat Göteborg Gothenburg Green City Zone syftar till att etablera ett område inne i Skandinaviens största hamnstad som är helt utsläppsfri, med ett antal klimatneutrala transportsätt och en uppkopplad infrastruktur.

– Det här initiativet är helt i linje med vårt företags syfte. Vi vill vara med och skapa framtidens städer och säkerställa att de är beboeliga och attraktiva. Det här initiativet ger oss möjligheten att göra det och samtidigt ta ansvar för vår hemstad, säger Håkan Samuelsson, vd Volvo Cars.

Enligt Göteborgsposten ska satsningen bland annat rymma laddningsstolpar för elfordon, självkörande taxis och samägda bilar för att minska biltrafiken och utsläppen.

Med Gothenburg Green City Zone blir Göteborg den första regionen i världen att på systemnivå utveckla totalt utsläppsfria och samtidigt skalbara transportlösningar.

– Att kunna prova nya idéer är avgörande för att minska klimatutsläppen i den takt som krävs. Utsläppsfria zoner är ett strålande exempel på hur vi kan minska klimatutsläppen och samtidigt driva på för en hållbar näringslivsutveckling, säger Emmyly Bönfors, ordförande för Miljö- och klimatnämnden i Göteborgs Stad.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!