2020-12-22 Volvo Cars får grönt ljus för köp av återförsäljare https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/12/original-1.jpg

Volvo Cars får grönt ljus för köp av återförsäljare

Foto: Upplands Motor
Transport

Volvo Cars har fått klartecken från konkurrensverket för att köpa återförsäljaren Upplands Motor. Planen är att skapa ett nytt bolag genom att slå ihop nyförvärvet med egna återförsäljaren Volvo Bil och även ta över Bra Bil där Volvo varit hälftenägare.

I september meddelade Volvo Cars avsikten att köpa återförsäljaren Upplands Motor samt ett komplett övertagande av återförsäljaren Bra Bil i syfte att skapa en egen återförsäljare med Volvo Bil, Volvo Cars egen återförsäljare. Godkännandet från Konkurrensverket innebär att köpet av Upplands Motor nu kan slutföras och att ett långsiktigt utvecklingsarbete tar vid för att hitta formerna för hur en ny verksamhet kan komma att se ut.

”Volvo Cars ska modernisera och uppgradera det sätt som kunderna köper, leasar, prenumererar på och servar sina bilar i Sverige. Ett viktigt steg på väg mot målet är att skapa en egen återförsäljarverksamhet vid sidan av det befintliga återförsäljarnätverket. Där kan Volvo Cars testa och leda en teknologiledd omvandling av kundupplevelse och affärsmodell på sin hemmamarknad”, skriver Volvo Cars i ett pressmeddelande.

”De digitala och fysiska platserna som våra kunder besöker när de köper, leasar, prenumererar på eller servar sin Volvo ska hänga ihop och sätta kunden i fokus. Det är vi som ska röra oss runt våra kunder, inte tvärtom. Volvo Cars planerar att använda verksamheten som en förebild för hela landet, i ett pågående förändringsarbete tillsammans med sina befintliga återförsäljare i hela Sverige”, säger Volvo Car Sveriges vd Jon Wakefield.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!