2020-12-16 Stena line startar ny fraktlinje https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/12/bd78cacdc7137a97_org.jpg

Stena line startar ny fraktlinje

Fotograf: Stena Line
Fotograf: Stena Line
Transport

Med start 11 januari lanserar färjerederiet Stena Line en ny fraktförbindelse mellan Bettembourg i Luxemburg och Trelleborg i Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den nya intermodala förbindelsen inkluderar tåg mellan Bettembourg och Rostock, och vidare med färja till Trelleborg. Tåget kommer att göra tre rundturer mellan per vecka och erbjuda stor flexibilitet i form av gods. Från Bettembourg finns många förbindelser vidare till Spanien och Frankrike.

“Vi har sett en stor efterfrågan från våra kunder för en förbindelse som kopplar ihop Sydeuropa med Skandinavien. Det finns stor potential i båda riktningarna, med industriprodukter som trä, papper och stål från norr, och livsmedel, frukt och grönt och andra konsumentprodukter från söder, säger Fredrik Johansson, Shipping Logistics Sales & Business Development Manager på Stena Line.

Den nya förbindelsen går i linje med Stena Lines strategi att reducera utsläppen från transportsektorn och beräknas sänka CO2-utsläppen per transporterad enhet med 1,75 ton jämfört med motsvarande vägtransport.

“Med denna nya förbindelse expanderar vi nätverket från Luxembourg till Skandinavien och Baltikum ytterligare med en hållbar och flexibel logistiklösning för både trailers och containers, oavsett om de behöver lyftas med kran eller ej”, säger Marc Kennel, VD på CFL Intermodal.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!