2020-11-18 Så bemöter DHL Express den historiska högsäsongen https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/11/fraktvolymer-dhl.jpg

Så bemöter DHL Express den historiska högsäsongen

DHL Express förväntar sig en rekordmässig e-handel och fraktvolymer under 2020
DHL Express förväntar sig en rekordmässig e-handel och fraktvolymer under 2020. Foto: DHL
Lager
Transport

Onlineshopping når nya höjder, samtidigt som Covid-19 påskyndar e-handelsboomen.
DHL Express fraktvolymer når nu volymer som aldrig förr och för att möta det har företaget satt in flera åtgärder.

Det är ingen överraskning att e-handeln hela tiden växer eftersom denna trend har varit synlig de senaste åren. Och på grund av Covid-19 har sändningsvolymen växt högre än väntat.
Och snart väntar shoppingdagarna ”Black Friday” och ”Cyber Monday”, för att inte tala om hela julklappssäsongen.

DHL Express förväntar sig en rekordmässig e-handel och fraktvolymer utan motstycke under högsäsongen 2020.
Efter att ha upplevt cirka 35 procents volymtillväxt för e-handel under 2020 i sitt nätverk kommer den kommande högsäsongen att öka den ytterligare och resultera i över 50 procent fler leveranser jämfört med fjolårets högsäsong.

”Covid-19 förde år 2030 till år 2020”

– Ur ett e-handelsperspektiv kan vissa till och med säga att Covid-19 förde år 2030 till år 2020, med onlineshopping och nödvändiga transporter som den nya normalen. Och detta gäller inte bara för B2C-återförsäljare utan även B2B-e-handel. Under dessa dagar av osäkerhet kommer många jättebutiker att gå online med sina säljkampanjer. Detta kommer att ha sin effekt på högsäsongen och konsumenter kommer huvudsakligen att hitta de bästa erbjudandena online istället för i fysiska butiker, säger Michiel Greeven, EVP Global Sales på DHL Express.

För att vara förberedd har DHL Express anställt mer än 10 000 nya medarbetare globalt. Tack vare sina årliga investeringar i sin infrastruktur, såsom faciliteter, flygplan, fordon och teknik, kan företaget också öka kapaciteten i sin verksamhet betydligt och därmed hantera de kommande volymerna.
Totalt investerar de årligen cirka en miljard Euro.

DHL Express har också ökat antalet dagliga flygningar. Bara i år har företaget fyra nya flygplan av modellen B777 F i drift, och ytterligare två förväntas nästa månad. Dessa sex flygplan gör det möjligt för företaget att utföra mer än 3 000 ytterligare interkontinentala flygningar per år.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!