2020-10-21 DHL ökar takten för klimatsmart omställning https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/10/Bil-pa-vagbro_solsken-002-liten.jpg

DHL ökar takten för klimatsmart omställning

DHL-bil på vägbro i solsken
DHL Freight Sverige noterar en ökning av Skicka Grönt-sändningarna med nästan 200 procent hittills i år. Foto: DHL Freight Sverige
Transport

DHL ökar takten mot ett mer klimatsmart transportsystem.
Fram till sista december lägger de lika mycket pengar som kunderna köper det miljövänliga tillvalet Skicka Grönt för.
– Det är ett sätt att öka intresset för klimatsmarta transporter, säger Maria Nilsson Öhman, hållbarhetschef DHL Freight Sverige.

I år har det skickats paket som aldrig förr och DHL Sverige noterar en ökning av Skicka Grönt-sändningar med nästan 200 procent.
DHL har nu beslutat att de fram till sista december i år dubblar investeringarna som kunderna köper tillvalet Skicka Grönt för. Det innebär att för varje krona som kunderna köper Skicka Grönt för, lägger DHL till lika mycket.

Pengarna går oavkortat till att investera i klimatsmart teknik.
– Politiken har satt tydliga mål när det kommer till utsläpp. Även om vi kommit en bra bit på väg så kan vi göra ännu mera. Det här är ett sätt att göra något här och nu, säger Maria Nilsson Öhman, hållbarhetschef, DHL Freight Sverige.

Skicka Grönt har funnits sedan 2002, men haft olika namn. Kunder som gör det tillvalet betalar en extra kostnad och intäkterna går oavkortat till att ersätta de svenska åkarna för merkostnaden när de investerar i klimatsmarta fordon och bränslen.
– Det bidrar till en snabbare omställning av det svenska transportsystemet och att våra transportörer vågar ta den risk som en dyrare klimatsmart teknik innebär. Vi vill inte säga att det bara är upp till transportörerna, utan vill hjälpa dem med de merkostnader som de har för att ställa om till klimatsmarta fordon och fossilfria bränslen, säger Maria Nilsson Öhman.

För varje Skicka Grönt-sändning producerar DHL motsvarande tonkilometer som sändningen ger upphov till med en dyrare klimatsmart teknik någonstans i deras inrikesnätverk.

Skicka Grönt produceras i DHL:s gröna fordonsflotta. Hittills har dessa fordon kört cirka 32 000 000 kilometer, det motsvarar nästan 800 varv runt jorden.
Under 2019 skickades cirka 50 000 sändningar med Skicka Grönt.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!