2020-09-17 Ny tågförbindelse mellan Norge och Göteborgs hamn https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/09/cargonet1-1.jpg

Ny tågförbindelse mellan Norge och Göteborgs hamn

Cargonets Oslopendel på plats i Göteborgs hamn. Foto: Göteborgs Hamn AB
Cargonets Oslopendel på plats i Göteborgs hamn. Foto: Göteborgs Hamn AB
Järnväg
Transport

Nu startar en ny veckopendel för godstrafik som ger Oslo och Norge en snabb, tillförlitlig och klimatsmart till Göteborgs Hamn. Det framgår av ett pressmeddelande. Linjen kan flytta 2 000 lastbilar från väg till järnväg, vilket innebär en koldioxidminskning på över 700 000 kilo per år.

Det är den norska tågoperatören Cargonet som lanserar den nya pendeln som inledningsvis avgår en gång i veckan mellan Oslo och Göteborgs hamn i vardera riktningen.

”Vi upplever att efterfrågan på en miljövänlig transportlösning mellan Oslo och Göteborgs hamn har ökat de senaste åren. Med vårt breda linjenätverk säkerställer vi en effektiv transport till och från alla storstäder i Norge och vi är väldigt glada att vi nu kan erbjuda våra kunder detta vidare ut till Göteborg”, säger Erik Røhne, VD på Cargonet, i ett pressmeddelande.

Det 580 meter långa tåget började nyligen trafikera linjen och ska redan ha visat resultat, enligt Mikael Grankvist, Product Manager på Cargonet.

”Vi smög igång trafiken i förra veckan och vi har fått ett jättebra gensvar från marknaden. Vi märker att många letar efter tillförlitliga, klimatsmarta lösningar och det finns också alla möjligheter att utöka den här trafiken framöver”, säger Mikael Grankvist.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!