2020-08-04 Coronautbrott – Rederi ställer in alla kryssningar https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/08/MS-Roald-Amundsen-Svalbard-HGR-138208-Foto_Oscar_Farrera_JPG-1.jpg

Coronautbrott – Rederi ställer in alla kryssningar

Fartyget Roald Amundsen. Foto: Oscar Farrera
Fartyget Roald Amundsen. Foto: Oscar Farrera
Transport

Hurtigruten ställer in alla längre kryssningssträckor efter covid-utbrottet på MS Roald Amundsen i söndags, meddelar rederiet i ett pressmeddelande.

Efter två resor ska 40 personer ombord på fartyget Roald Amundsen ha visat symtom på Covid-19. Samtliga ombord sattes då i karantän.

36 av de smittade ska tillhöra besättningen och ett flertal av dem ska vara från Filippinerna. Enligt det norska folkhälsoinstitutet FHI kan rederiet ha brutit mot corona-reglerna då besättningen borde ha testats och satts i karantän innan de börjat jobba.

Ställer in längre kryssningar

Under måndagen gick Hurtigruten ut med att de ställer in sina längre kryssningar på grund av utbrottet. Enligt rederiet arbetar man nu tätt ihop med de norska myndigheterna med vidare provtagning och smittspårning.

– I och med ökningen av nya Covid-fall i världen är det enda ansvarsfulla valet att ställa in alla kryssningar tills dess att vi är helt säkra på att vi kan genomföra dem i enlighet med myndigheternas krav, säger Daniel Skjeldam, VD på Hurtigruten, i ett pressmeddelande.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!