Transport & Logistik Transport
1 min lästid

Transport: "Pengarna slut innan de delas ut"

11:e maj 2020, 15:38
Transport:
Bildkälla: Transportföretagen
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0

Transportföretagen välkomnar regeringens bidrag på 3 miljarder kronor till de regionala kollektivtrafikmyndigheterna – men menar att det är på tok för lite. “Tyvärr är pengarna slut redan innan de delas ut“.

Tillskottet innebär att kollektivtrafikmyndigheterna ska kunna planera och upprätthålla turtäthet och en hög volym av kollektivtrafik, trots minskat resande under corona. 

Men samtidigt förlorar svensk kollektivtrafik 1 miljard kronor i månaden i uteblivna biljettintäkter – regeringens 3 miljarder täcker alltså endast de gångna månadernas bortfall. Sveriges Bussföretag eftersöker ett mer långsiktigt stöd.

– Regeringens stöd om 3 miljarder täcker de gångna månadernas bortfall. När nu många av landets regioner och kommuner planerar för framtidens kollektivtrafik måste de känna sig trygga i att de har en finansiering som håller. Inte minst mot bakgrund av att det just nu pågår en omfattande upphandling omfattande 100 miljarder kronor för landets bussar i kollektivtrafik, för den närmaste tioårsperioden, avslutar Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag i ett pressmeddelande.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0