2020-04-01 Toyota permitterar 1 400 tjänstemän https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/04/toyota-material-handling.jpg

Toyota permitterar 1 400 tjänstemän

Foto: Toyota Material Handling Europe
Teknik
Transport

Tjänstemän permitteras på deltid inom Toyota Material Handling Europes samtliga svenska dotterbolag. Det rör sig om sammanlagt cirka 1 400 personer, varav det stora flertalet arbetar i Mjölby.

På grund av en kraftiga inbromsning i TMHE:s affärer över hela Europa i kölvattnet av Coronakrisen, har bolaget valt att permittera tjänstemän. Åtgärderna berör samtliga tjänstemän på alla nivåer i den svenska verksamheten. Endast personer med direkt affärskritiska arbetsuppgifter undantas. Liknande åtgärder vidtas i samtliga europeiska länder där TMHE har verksamhet.

– Liksom andra större bolag behöver vi anpassa våra kostnader efter affärsläget. Det är beklagligt men oundvikligt med permitteringar i det här läget. I botten känner vi ändå stor förtröstan över att vi verkar i en bransch under omvandling och med stor efterfrågan. Vår affär och våra finanser är starka, säger Peter Damberg, HR-direktör för Toyota Material Handling Europe med huvudkontor i Mjölby i ett pressmeddelande.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!