2020-02-12 Pilotprojekt för elektrifierade transportlösningar https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/02/scania-volvo.jpg

Pilotprojekt för elektrifierade transportlösningar

Foto: Scania
Transport

Scania och Asko ingår i ett samarbete med syfte att främja elektrifierade transportlösningar. Asko har precis börjat köra två batterieldrivna distributionslastbilar i Oslo som en del av pilotprojektet.

Med den batteriteknik som idag är tillgänglig, kan lastbilarna köra kortare sträckor och ladda batterierna under av- och pålastning. De två lastbilarna i ASKO:s verksamhet har en batterikapacitet på 165 kWh, vilket ger en räckvidd på 120 km. De laddas genom en 130 kW laddkabel.

– På sikt blir elektrifiering avgörande för att uppnå ett hållbart transportsystem,även för tunga fordon, säger Karin Rådström, Scanias försäljnings – och marknadschef. På den resan är det viktigare än någonsin att satsa på kundnära utveckling för att i grunden förstå hur elektrifieringen påverkar kundernas hela verksamhet. Det handlar alltså inte enbart om att skapa en fungerande teknisk lösning och att den elektricitet som används härrör från förnybar energi. Därför är vi glada att vi nu kan genomföra ytterligare ett betydande projekt tillsammans med ASKO i ett pressmeddelande.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!