2019-12-02 Transport: ”Det finns ingen fri frakt!” https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/12/transportarbetareforbundet-frakt.jpg

Transport: ”Det finns ingen fri frakt!”

Tommy Wreeth. Fotograf: Jan Lindkvist
Transport

”Den här helgen kryllar av allehanda rea-meddelanden som dimper ner via mejl och sms. Inte sällan kryddade med erbjudanden om fri frakt.” Det skriver Transportarbetareförbundets ordförande i en kommentar om helgens Black Friday.

För att få oss att handla ännu mer erbjuds inte sällan fri frakt, ofta ända fram till dörren. Detta har fått Transportarbetareförbundets ordförande Tommy Wreeth att reagera.

Han menar att det inte finns något som heter fri frakt. Det är alltid någon som betalar alltid i slutänden – inte sällan förbundets medlemmar.

”Gratistjänster”

– Det är helt enkelt så att det finns inget som heter fri frakt. Naturligtvis inte. Varorna ska köras ut och någon ska alltid betala i slutänden. Ofta är det våra medlemmar och deras arbetskamrater som genom prispress får allt sämre villkor, säger Tommy Wreeth i ett pressmeddelande.

– Synen på deras jobb som gratistjänster spelar roll för hur dessa yrken värderas, säger Tommy Wreeth. Det spelar också roll för klimatet, tänker jag. Kan det verkligen vara rimligt att beställa hem sju par skor för att prova och sedan skicka tillbaka sex, bara för att det är gratis?

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!