2019-11-06 Rekordorder för Volvo Bussar ”Den största i Europa” https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/11/1860x1050-volvo-buss-electric-1-nov2019-newsintro.jpg

Rekordorder för Volvo Bussar ”Den största i Europa”

Samtliga bussar kommer att vara av den helt nyligen lanserade modellen 7900 Volvo Electric Articulated. Bild: Volvo Bussar
Samtliga bussar kommer att vara av den helt nyligen lanserade modellen 7900 Volvo Electric Articulated. Bild: Volvo Bussar
Kollektivtrafik
Transport

Volvo har fått en rekordstor order på 157 elbussar från transportbolaget Transdev. Nyheten presenterades på en pressträff under tisdagen.

På tisdagen blev det alltså klart att den största elbussatsningen i Europa blir av i Göteborg. Det handlar om 157 elbussar som ska trafikera i Göteborg från 2020 då delar av bussflottan i staden ska bytas ut mot elbussar. 

– Det är oerhört glädjande att vi vunnit Europas hittills största enskilda order på 157 elbussar, säger Håkan Agnevall, vd på Volvo Bussar i ett pressmeddelande.

De nya elbussarna ska levereras i december nästa år och kommer att trafikera ett flertal busslinjer i Göteborg. Enligt Volvo är affären den hittills största i Europa av i sitt slag.

– Denna stora order bekräftar att elbussar redan idag är en i alla avseenden hållbar och ekonomisk lösning för krävande kollektivtrafik med hög kapacitet, säger Håkan Agnevall.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!