2019-10-21 Volvo satsar på autonoma transportlösningar https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/10/volvo-transport-fordon.jpg

Volvo satsar på autonoma transportlösningar

Bild: Volvo
Transport

Syftet med det nya affärsområdet Volvo Autonomous Solutions är att ytterligare öka takten i utvecklingen, kommersialiseringen och försäljningen av autonoma transportlösningar.

Det gör det möjligt för Volvokoncernen att möta en ökad efterfrågan för kunder i gruvindustrin, hamnar och för godstransport mellan logistikcenter, som ett komplement till dagens produkter och tjänster.

”Märkt av en tydlig ökning”

Autonoma transportlösningar bygger på teknik som möjliggör uppkopplade och självkörande fordon och maskiner. De passar bra för transport av stora volymer gods och material på fördefinierade rutter, i repetitiva flöden. Här kan autonoma transportlösningar skapa värde för kunder genom att bidra till en ökad flexibilitet, leveransprecision och produktivitet. 

– Vi har märkt av en tydlig ökning i antalet förfrågningar vi får från kunder. Vi har en bredd inom Volvokoncernen, både när det gäller vårt erbjudande och vår erfarenhet av olika tillämpningar, som gör att vi har en unik möjlighet att ta fram kundanpassade lösningar. Därför samlar vi nu expertis och resurser i ett affärsområde med lönsamhetsansvar för att ta autonoma transportlösningar till nästa nivå, säger Martin Lundstedt, vd och koncernchef.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!