Transport & Logistik Logistikläge
1 min lästid

Mer tung godstrafik kan gå via innerskärgården

7:e augusti 2019, 08:37
Mer tung godstrafik kan gå via innerskärgården
Ett svensk-holländskt rederi redan är på gång för att transportera diesel och bensin från Lysekil till Karlstad, via Göteborg. Bild: Pixabay
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Transportstyrelsen undersöker om det kan bli aktuellt med godstrafik på fler inlandssjöleder och i innerskärgården, rapporterar Sveriges Radio. Förhoppningen är att man snabbare ska kunna nå miljömålen.

– Argumentet för att vi ska köra pråmsjöfart är att vi ska kunna nå klimatmålet i Sverige, säger Johan Lantz är vd för Avatar Logistics till Sveriges Radio.

Enligt EU-direktiv ska flera områden prövas för inlandssjöfart vilket i framtiden gör det enklare för rederier med mindre fartyg att välja inomskärslederna.

Rederi påväg

Sveriges Radio rapporterar att ett svensk-holländskt rederi redan är på gång för att transportera diesel och bensin från Lysekil till Karlstad, via Göteborg. Istället för 60-70 lastbilar kan ett 86 meter långt pråmfartyg frakta 2000 ton.

– Det finns alltid risker, men det här är väldigt säkra fartyg som brukar navigera på Rehn. Argumentet för att vi ska köra pråmsjöfart är att vi ska kunna nå klimatmålet i Sverige, säger Johan Lantz, som är vd för Avatar Logistics, till Sveriges Radio.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0