2018-01-09 NTEX köper transportföretag https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/01/thomasstrom.jpg

NTEX köper transportföretag

Thomas Ström Bildälla: NTEX
Thomas Ström Bildälla: NTEX
Transport

Transport- och logistikföretaget NTEX inleder 2018 med att förvärva brittiska Immingham Transport. Förvärvet innebär att NTEX fortsätter att växa och utökar sin verksamhet med 98 anställda och cirka 130 miljoner kronor i omsättning.

England är en stor marknad för NTEX och för att stärka sin position ytterligare förvärvas nu Immingham Transport.
– Vi vill skapa oss en egen logistikapparat i England och garantera att vi har kapaciteten att göra det som våra kunder kräver av oss, säger NTEX VD Thomas Ström och fortsätter:
– Vårt engelska huvudkontor ligger i Immingham och vi har sedan tidigare haft ett mycket gott samarbete med Immingham Transport. I och med förvärvet säkerställer vi nu hela värdekedjan i England.

Immingham Transport grundades 2003 och ligger i hamnstaden Immingham på den engelska östkusten, vid floden Humber. Bolaget är ett av de största privatägda transport- och logistikföretagen i Humber-regionen med en omsättning på omkring 130 miljoner kronor om året. Med lager på 3 700 kvadratmeter och en terminalyta på 32 000 kvadratmeter har man ett strategiskt fördelaktigt läge gentemot hamnarna i Immingham, Killingholme och Grimsby.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!