2018-02-27 PostNord & Sony Mobile i samarbete https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/02/ylva-ekborn.jpg

PostNord & Sony Mobile i samarbete

Ylva Ekborn
Ylva Ekborn, VD PostNord Strålfors Group. Bildkälla: PostNord
Teknik

PostNord Group, ledande leverantör av kommunikations- och logistiklösningar på den nordiska marknaden, meddelar att företaget och Sony Mobile inleder ett samarbete kring 3D.

PostNord utforskar aktivt olika möjligheter med banbrytande teknik, och ett intressant område är att göra 3D-marknaden mer tillgänglig för både konsumenter och företag. Ett första steg är att ge konsumenterna möjlighet att på ett enkelt sätt – direkt från Sony Mobile-appen 3D Creator – skriva ut egna 3D-modeller, och sedan få utskrifterna distribuerade av PostNord.

– Jag är mycket nöjd över samarbetet med Sony Mobile. 3D Creator är banbrytande inom mobil kreativitet, och för oss är det här ett viktigt steg när det gäller att införa ny teknik i verksamheten, säger Ylva Ekborn, CEO för PostNord Strålfors Group.

Det här innebär att PostNord kan ta del av expertisen hos ett av världens mest kända teknikföretag, medan Sony Mobile kan dra fördel av PostNords kunskaper om logistik- och kommunikationsmarknaden samt en bred kundbas.

– Vi ser mycket fram emot att få jobba med PostNord, som med en bred portfölj av tjänster kan hantera hela leveranskedjan, från digitala 3D-filer i telefoner, till 3D-utskrift och distribution till konsumenterna, säger Lars Novak från Sony Mobile.

3D Creator är Sonys unika, innovativa och egenutvecklade app för snabb och enkel skanning av 3D-föremål, vilket öppnar dörren till en ny värld av kreativa möjligheter. 3D Creator är den enda appen i världen som använder kameralinsen på din smartphone för att på bara någon minut göra 3D-avläsningar av mycket hög kvalitet. Appen har fyra skanningslägen: huvud, ansikte, mat och friform.

PostNord Strålfors skriver ut 3D-modeller

Creatorn skriver ut 3D-modellerna på Stratasys J750, marknadens enda fullfärgsskrivare för 3D-utskrift på olika material. PostNord har också blivit samarbetspartner med 3YOURMIND, en ledande leverantör av produktionsmiljöer för automatiserade och fullständigt anpassade, sömlösa produktionsprocesser inom 3D-industrin.

– Detta är ett första steg, och vi ser fram emot att utöka samarbetet. Sony Mobile är en innovativ partner som kan hjälpa oss att utforska nya affärsmöjligheter och göra 3D-tekniken öppnare och mer tillgänglig för både företag och konsumenter”, säger Ylva Ekborn.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!