2021-02-05 Serneke bygger logistikanläggning i Tranås https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/02/8cddac56762be852_org.jpg

Serneke bygger logistikanläggning i Tranås

Anläggningen beräknas stå klar under våren 2022. Bild: Serneke
Anläggningen beräknas stå klar under våren 2022. Bild: Serneke
Byggindustrin
Logistikläge

Serneke har tecknat avtal med Höganloft Fastigheter AB för byggnation av en ny logistikanläggning för Sono Group AB i Tranås. Entreprenadsumman uppgår till 105 miljoner kronor.

Serneke och Höganloft Fastigheter AB har tecknat ett totalentreprenadavtal för att upprätta en logistikanläggning i Tranås. Anläggningen byggs för Sono Group AB som är en leverantör av möbler för skola, kontor, offentliga miljöer och industri i Skandinavien.

– Vi är glada över att ha fått förtroendet av Höganloft Fastigheter att bygga denna anläggning. Extra kul är att projektet är beläget i Tranås där vi inte gjort några arbeten tidigare, säger Peter Andersson, arbetschef på Serneke.

– Efter en noggrann genomgång av samtliga 13 anbudslämnare var Serneke den aktör som helhetsmässigt uppfyllde kravbilden bäst. Vi ser fram emot att få göra projektet tillsammans med Serneke och dess UE, säger Henrik Nilsson, representant för Höganlofts Fastigheter.

Byggstart av anläggningen skedde i december 2020 och den beräknas stå klar under våren 2022. Ordersumman på cirka 105 miljoner kronor inkluderades i orderingången för fjärde kvartalet 2020.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!