Transport & Logistik Logistikläge
2 min lästid

Här byggs Nexans Grimsås nya superlager

25:e januari 2021, 11:04
Här byggs Nexans Grimsås nya superlager
Lars Josefsson, vd Nexans Sverige och fabrikschefen Syamend Al Ali, visar var det nya lagret ska uppföras.
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Kabeltillverkaren Nexans skriver i ett pressmeddelande att man “har stora planer för framtiden” och att man nu framtidssäkrar verksamheten genom att bygga en ny lager- och logistikhall på 3000 kvadratmeter inom egna fabriksområdet i Tranemo.

Tidigare har företaget hyrt lokal av Tranemo kommun en bit från fabriken och som inneburit att man behövt köra truckar genom samhället vilket påverkar såväl trafikflöden som bullernivåer. Men nu, tack vare fint näringslivssamarbete med TUAB, Tranemo Utvecklings AB, kan man genom hyrköpsavtal uppföra en helt ny byggnad.

De ligger i båda aktörers intresse att värna ett närodlat samarbete. För Tranemo innebär det att säkra arbetstillfällen framöver och för Nexans innebär det att man nu kan satsa på ett automatiserat logistikcenter med digitala logistikfunktioner.

– Den svenska verksamheten i Grimsås är en av de två fabriker inom vår globala koncern som nu kommer att digitaliseras, berättar Lars Josefsson, vd Nexans Sverige. Det är naturligtvis både roligt och inspirerade att koncernen väljer att satsa i Sverige.

Det som beskrivs som en satsning på Industri 4.0 innebär effektivare produktionsflöden och starten på en omvälvande digitaliseringsprocess inom Nexans. I planen ingår även en successiv övergång till självkörande eltruckar som både hämtar och lastar – ytterligare ett initiativ som lierar med Nexans mål om en koldioxidneutral produktion till år 2030.

Bygget är redan igång och man avser börja flytta in i de nya lokalerna efter sommaren.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0