Transport & Logistik Logistikläge
2 min lästid

Apoteket investerar i nytt e-handelslager i Eskilstuna

18:e januari 2021, 12:38
Apoteket investerar i nytt e-handelslager i Eskilstuna
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Apoteket investerar i den snabbt växande e-handeln och planerar att öppna ett nytt toppmodernt lager och logistikcenter i Eskilstuna. Planen är att det nya e-handelslagret ska vara i full drift i slutet av 2022.

– Allt fler kunder upptäcker att det är smidigt och enkelt att handla både läkemedel och andra apoteksprodukter i vår e-handel. Att starta ett modernt eget lager för den hanteringen är ett strategiskt beslut och syftet är att vi ska kunna få full kontroll över hela e-handelsaffären för att kunna utveckla den på bästa sätt framåt, säger Wictoria Glans, affärsområdeschef för Apotekets e-handel.

Apoteket har det senaste året utvecklat och förenklat för kunderna i e-handeln med bland annat nya betallösningar, nya klimatsmarta transporter och ökad information kring läkemedel. Apotekets e-handel har vuxit väldigt snabbt de senaste åren och utvecklingen har drivits på av den pågående pandemin. Prognosen är att tillväxten kommer att fortsätta att vara hög de kommande åren.

–  Vi ser att e-handeln kommer vara en viktig del för att få ihop vardagen för många människor och satsar därför på ny teknik för att möta kundernas önskemål om snabba och flexibla leveranser. Ett nytt lager med modern automation ger oss de bästa möjligheterna att fortsätta växa de kommande åren, samtidigt som vi fortsätter att utveckla kundupplevelsen, säger Wictoria Glans. 

Det nya lagret kommer att ligga i Eskilstuna Logistikpark. Lokalen blir på cirka 20 000 kvadratmeter och kommer att utrustas med solceller och miljöcertifieras.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0