2020-12-18 Logicenters i dubbel storaffär https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/12/Dahl-sverige-AB-centrallager-i-Balsta-1.jpg

Logicenters i dubbel storaffär

Bild: Dahl sverige AB centrallager i Bålsta
Bild: Dahl sverige AB centrallager i Bålsta
Logistikläge

I Bålsta, strax norr om Stockholm, ska Logicenters nu utveckla en 72 000 kvm stor logistikanläggning för VVS-grossisten Dahl Sverige AB. Det står klart sedan parterna tecknat ett hyresavtal, enligt ett pressmeddelande.

Fastigheten ska bli Dahls nya centrallager och beräknas stå redo för inflytt i slutet av 2022. Vidare har Logicenters även förvärvat Dahls nuvarande 45 000 kvm stora logistikanläggning belägen i Kallhäll, mellan Bålsta och Stockholm.

”Att Logicenters har fått förtroendet att få utveckla Dahls nya logistikanläggning är oerhört roligt. Vi har mångårig erfarenhet av varandra och det känns helt naturligt att ta samarbetet till nästa nivå. Att det nya centrallagret dessutom är en av årets största logistiktransaktioner i Sverige är givetvis också en fin merit. Det är en fröjd att få etablera sig i en kommun som Håbo som verkligen förstår värdet av modern logistik och jag vill tacka kommunen för ännu ett gott samarbete”, säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Tillträdet i Kalhäll sker under första kvartalet 2021 och det kommer att finnas möjlighet för Logicenters att bygga ut anläggningen med upp till 12 000 mutöver den befintliga lagerytan. Dahl kommer att fortsatt bedriva verksamhet i fastigheten tills dess att det nya centrallagret i Bålsta har färdigställts.

”Vi är oerhört glada över att återigen kroka arm med Logicenters. Det är givande att få samarbeta med en aktör som delar vår syn på hur morgondagens logistikanläggningar ska utvecklas och vi ser fram emot att flytta in i vårt nya toppmoderna centrallager”, säger Göran Dahlin, vd på Dahl Sverige AB.

”Det är mycket glädjande att Logicenters återigen har valt att etablera sig i vår kommun och vi ser även fram emot att välkomna Dahl till Håbo. Vi är övertygade om att Håbos strategiska läge i regionen kommer att komma deras verksamhet väl till pass”, säger Mattias Jonsgården, kommundirektör i Håbo kommun.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!