2020-10-28 Landets första e-matlager står klart https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/10/de07f2c6b1597fefa05d339b864c2e3d.jpg

Landets första e-matlager står klart

NCC har färdigställt Sveriges största e-handelslager för livsmedel. Bild: Diakrit
NCC har färdigställt Sveriges största e-handelslager för livsmedel. Bild: Diakrit
Logistikläge

I slutet av oktober lämnade NCC över Sveriges första dedikerade e-handelslager för livsmedel till ICA Fastigheter. Logistikprojektet Stora Bergstomten är på drygt 17 000 kvm och är den fjärde etappen i Arendal Green Park, intill Göteborgs hamn.

– Förvärvet är i linje med vår strategi att skapa en infrastruktur för ICA:s e-handelslogistik. Arendal är ett strategiskt viktigt läge och vi är oerhört glada och stolta över att äntligen få tillträda våra nya lokaler, säger Andreas Jakobsson, Logistikchef på ICA Gruppen.

NCC och ICA har tillsammans utvecklat det nya e-handelslager som kommer att förse ICA-butikernas kunder med hemleveranser sju dagar i veckan samt också möjliggöra nya arbetstillfällen för över 500 personer på sikt.

I projektet har NCC nyttjat sin styrka med att kunna erbjuda hela kedjan inom byggprocessen – från utveckling av fastigheten, till grundläggning, stenprodukter, markarbeten, byggnation och asfaltering.

– Det är en stor fördel och resultatet med så här fina projekt är ett bevis på att helheten är större än summan av delarna, säger Henrik Bergman, avdelningschef Building Väst.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!