Fastighet
1 min lästid

Odd Molly investerar i fler logistikfastigheter

26:e augusti 2020, 10:00
Odd Molly investerar i fler logistikfastigheter
Jennie Högstedt Björk, vd Odd Molly. Foto: Odd Molly
Jesper Norell Jesper Norell
Like 0

Modebolaget Odd Molly har investerat i ytterligare två logistikfastigheter. Denna gång i Borås och Trollhättan med ett värde på 160 miljoner kronor. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Avtalet har ingåtts genom förvärv av 100 procent av aktierna i två fastighetsbolag. Fastigheterna kommer generera cirka 13,8 miljoner kronor i årliga hyresintäkter och omfattar totalt en uthyrbar area om 22 790 kvadratmeter. Fastigheterna i Borås och Trollhättan omfattar 7 490 respektive 16 300 kvadratmeter med sammanlagt tre hyresgäster. Bolagets fastighetsbestånd ökar därmed till cirka 73 000 kvadratmeter.

Investeringen sker knappt en vecka efter att Odd Molly köpt fyra logistikfastigheter i Småland från Millennium Fastigheter.

“Med den idag presenterade fastighetstransaktionen och det i förra veckan annonserade förvärvet har Odd Molly på kort tid tagit viktiga steg i den pågående strategiska breddningen med ambitionen att vara en utmanare på logistikmarknaden,” kommenterar Odd Mollys styrelseordförande Patrik Tillman.

Köpeskillingen för aktierna uppgår till totalt cirka 60 miljoner kronor. För att finansiera köpet planerar bolaget nyemissioner på totalt drygt 57 svenska kronor, banklån och säljarreserver. Planerad tillträdesdag är den 22 oktober 2020.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0