2019-12-04 Logistikbyggare satsar nordiskt https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/12/logistic-contractor.jpg

Logistikbyggare satsar nordiskt

Bildkälla: Logistic Contractor
Logistikläge

Logistic Contractor utökar sin nordiska satsning genom att etablera sig i Finland.

– Vi ser en intressant marknad i Finland för den typ av rationella logistik- och industribyggnader som vi är specialister på, säger Sandu Nylmon, som blir vd för Logistic Contractors finska dotterbolag. Vårt mål är att vara en långsiktig aktör på hela den nordiska logistikmarknaden. Dels för att vi ser ett generellt behov av den här typen av anläggningar och dels för att kunna erbjuda vår produkt till de kunder som är verksamma över hela Norden, oavsett var de vill bygga. I Finland ser vi goda möjligheter att bli en intressant aktör på logistik- och industrimarknaden genom vår spetskompetens inom detta område. Det handlar om allt från det geografiska lägets betydelse till hur vi skapar bäst invändig och utvändig miljö utifrån verksamhetens behov, fortsätter Sandu Nylmon i ett pressmeddelande.

Bygger för Northvolt

Under 2019 har bolaget bland annat påbörjat uppförandet av basbyggnaderna om 100 000 kvm, för Northvolts batterifabrik i Skellefteå. Northvolt tillverkar nästa generations litium-jonbatterier som anses vara världens mest miljövänliga batteri och bland annat används i elbilar. Under hösten 2019 blev två av Logistic Contractors utvecklingsprojekt: Atea i Växjö och Lyko i Vansbro nominerade till årets logistiketablering i Sverige. Atea vann priset för sin utgångspunkt i hållbarhet både för miljön och för de anställdas välmående.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!