2019-12-02 Spadtag för nytt lager https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/12/logistikfastighet-martin-cervera-lager.jpg

Spadtag för nytt lager

Det första spadtaget togs gemensamt av Lars Stjernkvist (s), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping, Charlotta Gromulski, platschef för Martin & Servera i Norrköping samt Nils Rydh, projektansvarig på Wilfast. Bildkälla: Martin & Servera
Logistikläge

Nu har det första spadtaget gått i jorden. Bygget av Martin & Serveras nya lager på drygt 30 000 kvadratmeter i Herstadberg i Norrköping är igång.

Det symboliska första spadtaget togs gemensamt av Lars Stjernkvist, kommunstyrelsens ordförande i Norrköping, Charlotta Gromulski, platschef för Martin & Servera i Norrköping samt Nils Rydh från Wilfast.

– Dagens spadtag symboliserar verkligen resultatet av flera parters gemensamma arbete för att den här moderna logistikfastigheten nu blir verklighet. Förutom Martin & Serveras aktiva deltagande genom hela processen och kommunens snabba och smidiga handläggning, vill jag även framhålla Byggstatik i Örebro och TAB som också har varit väldigt viktiga delar i det team som tillsammans arbetar med det här projektet, säger Nils Rydh i ett pressmeddelande.

Klimatsmart lager

Stefan Bergström Hedmark, vd Martin & Servera Logistik berättar:

– Nu kör vi igång bygget av vårt nya, klimatsmarta lager i Norrköping. Det är en viktig del i vår strategi för att skapa branschens mest konkurrenskraftiga och hållbara logistik.

Martin & Servera Logistik finns redan idag med lager- och distributionsverksamhet i Norrköping, närmare bestämt på Blygatan. Verksamheten i Norrköping är redan idag omfattande – 150 bilar lämnar Martin & Serveras lastkajer varje vecka fullastade med varor för 8 000 leveranser.

– Det har varit viktigt för oss att bygga nytt i just Norrköping – dels för att det är ett bra logistiskt läge, men också för att vi vill behålla och bygga vidare på all den kompetens som finns hos medarbetarna i Norrköping, säger Stefan Bergström Hedmark.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!