2019-11-12 APM Terminals Gothenburg automatiserar verksamheten https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/11/apm-terminals-gothenburg-logistik.jpg

APM Terminals Gothenburg automatiserar verksamheten

Foto: APM Terminals Gothenburg
Logistikläge

APM Terminals Gothenburg har under 2018-2019 installerat två automatiserade portar med självservice. Något som har lett till en, enligt bolaget, rekordlåg hanteringstid* på 25 minuter, jämfört med snittet i Europa som ligger på 56 minuter.

När portarna installerades genomfördes även tester som omfattade över 4 500 lastbilar och inspel från kunder. Testerna resulterade i en standardlösning, som utgår ifrån att minimera mötet mellan människa och maskin.

Dubblat kapaciteten

Den nya lösningen har resulterat i både kortare hanteringstid och ökad säkerhet för personal och chaufförer som vistas på terminalen. Tillsammans med de nya automatiserade portarna, har APM Terminals Gothenburg dubblat sin kapacitet att ta emot lastbilar. 

*Hanteringstid är den tid som det tar för lastbilen att köra igenom första bommen i terminalen, tills att den passerar sista bommen på väg ut.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!