2021-05-17 TB-Gruppen bygger ny anläggning för Broson Steel https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/05/Broson_Vargarda_Liljewall_210511.jpg

TB-Gruppen bygger ny anläggning för Broson Steel

Visualisering: Liljewall
Visualisering: Liljewall
Logistikläge

Broson Steel AB flyttar hela sin verksamhet från Göteborg till Vårgårda. Den nya logistik- och produktionsanläggningen kommer uppföras intill E20 och beräknas stå klar hösten 2022. Hyreskontraktet löper på 15 år.

– Vi är jätteglada att Broson valt att samarbeta med oss, säger Marcus Lerander, vd på TB-Gruppen. Nu ser vi fram emot att påbörja arbetet med att uppföra deras nya anläggning.

Broson Steel AB har sitt huvudkontor i Vårgårda där företaget grundades på 40-talet. Nu väljer man att flytta logistik- och produktionsverksamheten till Vårgårda från Hisings Backa, där den är etablerad för närvarande.

– Det känns fantastiskt att flytta hem verksamheten till Vårgårda och skapa fler arbetstillfällen i kommunen, säger Fredrik Jonsson, vd på Broson Steel. Vi har fört diskussioner med TB-Gruppen under en längre tid och nu var det rätt tidpunkt för oss att ta steget. Vi kommer få en ny och anpassad anläggning där vi har möjlighet att fortsätta växa och samtidigt effektivisera vår arbetsprocess.

TB-Gruppen har utvecklat flera liknande anläggningar under de senaste åren, den nya anläggningen i Vårgårda utgör en av de större med sina 10 000 kvm.

– Vi upplever att allt fler företag visar intresse för nyproducerade lokaler, säger Marcus Lerander. Alingsås och Vårgårda har strategiskt bra läge bara några mil norr om Göteborg, och med direkt anslutning till E20 är kommunerna attraktiva för etablering. Det är en expansiv del av regionen som lockar nya företag varje år och det finns fortsatt möjlighet att hitta fina lägen för etablering.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!