Logistikläge
2 min lästid

Gigantisk logistikbygge i Landskrona

24:e augusti 2022, 09:11
Gigantisk logistikbygge i Landskrona
Ritning på DSV:s planerade två lagerbyggnader. Bild: DSV
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Det gigantiska byggprojektet på totalt 175 000 kvadratmeter ska uppföras i anslutning till bolagets befintliga logistikanläggning i Landskrona och blir därmed ett av Nordens största logistikcenter. Inflyttning i de nya anläggningarna beräknas ske under 2024,

Det nya projektet omfattar två nya lager. Byggnaden på 70 000 kvm kommer att innehålla två temperaturkontrollerade lagringszoner. Den andra byggnaden på 105 000 kvm kommer att brukas till traditionell lagring och inkluderar en rad automatiserade lösningar.

Etableringen kommer tillsammans med befintlig anläggning, bilda ett logistikcentrum som ska serva både den danska, finska, norska och svenska marknaden, enligt DSV.

“Hållbarhet kommer att vara ett viktigt fokusområde i byggnadsdesignen och under hela byggprocessen”, skriver aktören i ett pressmeddelande.

“Vi kommer kunna erbjuda en omfattande temperaturkontrollerad lösning med olika temperaturzoner samt ytterligare kapacitet för traditionell lagerhållning på de nya DSV-lagren. Dessa anläggningar kommer utrustas med teknik som AGV (Automated Guided Vehicle) och kranar, vilket ger oss möjlighet att tillhandahålla bästa möjliga effektivitet och servicenivåer till våra nordiska kunder,” säger Ian Swinhoe, VD för DSV Solutions, i ett pressmeddelande.

DSVs nya lagerytor i Landskrona kommer att certifieras enligt BREEAM Excellent.

”Vi är stolta över den ambition och noggrannhet som lagts ner i utformningen av detta projekt för att värna om och vårda miljön kring tomten vi ska bygga på i Landskrona. Det ska bli spännande att inleda bygget av den nya anläggningen, och inte minst att samarbeta med Landskrona kommun kring vår gemensamma hållbarhetsagenda”, säger Ian Swinhoe, VD för DSV Solutions.

#dsv #lager #logistik
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0