2019-09-26 Catena investerar 200 miljoner i ny anläggning https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/09/catena-logistik-engelholm.jpg

Catena investerar 200 miljoner i ny anläggning

Norra Varalöv. Illustration: Catena
Lager
Logistikläge

Nyligen tecknade Catena ett avtal med Boozt Fashion AB om en ny logistikanläggning i E-city Engelholm. Avtalet omfattar 193 miljoner kronor.

Anläggningen omfattar cirka 22 800 kvadratmeter och uppförs i anslutning till Boozts befintliga anläggning. Avtalslängden är elva år och fyra månader med ett beräknat driftsöverskott om drygt 12 miljoner kronor. Den nya byggnaden miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver med strikta krav på energi, inomhusmiljö och materialval. Det kommer även byggas en solcellsanläggning med en effekt om 255 kilowatt att installeras på anläggningens tak.

Utmärkt läge för e-handel

– Satsningen befäster E-city Engelholm som ett utmärkt läge för e-handel och vi är glada och stolta över att ta nästa steg tillsammans med Boozt, ett bolag i framkant som delar våra ambitioner om att utveckla moderna logistikanläggningar som är både effektiva och hållbara, säger Catenas regionchef Göran Jönsson i ett pressmeddelande.

E-city Engelholm ligger på utmärkt logistikläge med direkt anslutning till E6 och Catena har en vision om att skapa ett komplett e-handelskluster på platsen som svarar mot de behov som aktörer inom den digitalt drivna handeln har. Byggstart för kommande etapp beräknas ske under hösten 2019 och inflyttning under hösten 2020.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!