Infrastruktur Karriär
2 min lästid

Flixtrains moderbolag ändrar om i företagstoppen

1:a februari 2022, 11:42
Flixtrains moderbolag ändrar om i företagstoppen
Flixtrain ser ökad efterfrågan på prisvärda tågbiljetter – nu planerar de expansion.
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0


Den nya ledningen kommer att bestå av grundarna André Schwämmlein, vd (CEO) och Daniel Krauss, IT chef (CIO)
samt nytillsatta Christoph Debus, som blir bolagets nya ekonomichef med start i Mars 2022.

Den tidigare vice vd:n och medgrundaren, Jochen Engert, kommer att gå in i företagets styrelse med start 1 april. I samband med detta ändrar även bolaget sin juridiska status från GmbH (tyskt aktiebolag) till SE (Societas Europaea).

Christopher Debus kommer närmast från rollen som CFO på flygbolaget Condor. Han har även erfarenhet som CEO på Thomas Cook Group Airlines. Christopher Debus ersätter därmed Christian Rummel som nu lämnar FlixMobility.

– I och med rekryteringen av Christopher Debus så får vi en enastående expert inom resebranschen och vi ser fram emot att arbeta tillsammans säger André Schwämmlein, CEO för FlixMobility.

– Efter mångårig erfarenhet inom flygbranschen är jag glad över att få fokusera på väg och järnvägs mobilitet. Det ska bli spännande att få hjälpa till att forma framtiden med ett så visionärt, hållbart och snabbväxande företag som FlixMobility, kommenterar Christoph Debus.

Jochen Engert, som var med och grundade företaget tillsammans med André Schwämmlein och Daniel Krauss, har tidigare verkat som vice vd till Andre Schwämmlein. Jochen lämnar nu sitt uppdrag för att ingå i bolagets styrelse.

– Det gör mig oerhört stolt att företaget fortfarande är väl positionerat och framåtblickande tio år efter vi grundade bolaget. Vår nya struktur kommer att hjälpa FlixMobility att forma framtidens mobilitet. Jag vill bidra med min erfarenhet som grundare och VD och se till att Flix förblir trogen sina rötter och att vi fortsätter att fatta strategiska beslut, avslutar Jochen Engert.

#flixbus #flixmobility #flixtrain #järnväg #klimatsmart #kollektivtrafik #transport
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0