Transport & Logistik
2 min lästid

Ny logistikhall byggs i Örebro

19:e oktober 2015, 08:44
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Förpackningsföretaget PAC AB i Örebro växer och behöver en större och modernare logistikhall. NCC bygger en nära 20 000 kvadratmeter stor hall med kontor i Berglunda. Västerstaden är uppdragsgivare och ordern är värd 120 MSEK.

– Den nya logistikhallen ersätter våra tre nuvarande hallar. Den blir större och framför allt ger den stordriftsfördelar med ett nytt modernt lager både i kubik och teknik. PAC AB:s starka tillväxt kräver mer lagerutrymme. På sikt skapar det även nya arbetstillfällen i Örebro, säger Hans Stridh, förvaltningschef på Västerstaden.

Byggnaden uppförs på en ny tomt i Berglunda. Den blir 19 600 kvadratmeter stor, varav 3000 kvadratmeter är kontor.

– Vi bygger en energieffektiv logistikhall vid utfarten mot Karlskoga. Det centrala läget är noga utvalt för att skapa smidiga leveranser. Vi projekterar och bygger enligt kraven för Green Building, vilket är ett kvitto på att hallen blir hållbar för miljön genom en optimerad energianvändning, säger Gustav Falkenström, affärschef på NCC.

Logistikhallen byggs enligt kraven för Green Building , ett system som utgår från kriterierna att sänka energianvändningen i fastigheten med 25 procent mot kraven i Boverkets byggregler för fastigheter som inte är bostäder.

Projektet är en totalentreprenad där NCC har ansvaret att bereda marken och att uppföra byggnaden. Bygget påbörjas i oktober i år och beräknas vara klart i oktober 2016.

Affären orderregistreras i fjärde kvartalet 2015 i affärsområdet NCC Construction Sweden.

#logistik #logistikhall #ncc
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0