2021-03-29 Bring köper in sig i svenskt tull-techbolag https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2016/05/bring.jpg

Bring köper in sig i svenskt tull-techbolag

Bildkälla: Bring
Transport & Logistik

Bring, en del av Posten Norge, går in på ägarsidan i det svenska teknologiföretaget Crossborderit (CBIT) som har en teknik som förenklar tull och avgiftshantering i international handel.

Andra deltagande investorer inkluderar bland andra Per Victor – grundaren av Firstvet, Clover Hill Holdings LTD. och MEI Invest.

– Crossborderit erbjuder en enkel lösning för post- och logistikföretag, som vi tror kommer minska friktionen i den globala e-handeln, – och göra international handel enklare, säger Siri Marie Hagen, SVP Venture & Portfolio management på Bring Ventures.

– Vi är glada över att ha ett så framtidsinriktat företag med bred kompetens inom post- och logistikområdet som Bring (Posten) till ägarsidan. Vi ser fram emot ett starkt och nära samarbete och bli en del av deras ekosystem, säger Damon Baca, medgrundare av CBIT.

CBIT riktar sig till postföretag, kurirföretag, e-handelsaktörer och alla som distribuerar produkter inom EU med IT-lösningar som förenklar transaktionsprocesser och förbättrar shoppingupplevelsen.

– Den komplicerade tullprocessen är utmanande, men lösbar, fortsätter han.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!