2021-02-26 Kuehne+Nagel gör sitt största förvärv hittills https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/01/KN_PharmaChain_key_visual_Banner-e1610051860596.jpg

Kuehne+Nagel gör sitt största förvärv hittills

Pressbild: Keuhne+Nagel
Pressbild: Keuhne+Nagel
Transport & Logistik

Logistikjätten Kuehne+Nagel har i dagarna tecknat avtal om att köpa Apex International Corporation som är ett av Asiens ledande företag inom flygfrakt. Förvärvet är Kuehne+Nagels största någonsin.

Transportföretaget Apex grundades 2001 i Kina och har sedan dess växt snabbt. Under 2020 hanterade företaget totalt 750 000 ton flyggods och 190 000 TEU sjögods. Företaget har cirka 1 600 anställda och hade förra året en omsättning på motsvarande omkring 20 miljarder kronor.

Tony Song, styrelseordförande och vd för Apex kommenterar affären:

– Med Kuehne+Nagel har vi hittat en strategisk aktieägare och logistikgrupp med mer än 130 års arv. Vi kommer komplettera deras existerande team inom global flyglogistik samtidigt som vi erbjuder vår ledning och nyckeltalanger unika karriärmöjligheter, kommenterar Tony Song.

Genom köpet av Apex blir Kuehne+Nagel en ledande aktör och kan fortsätta växa i Asiens Stillahavsområdet.

– Asiatiska Stillahavsområdet har genomgående visat sig vara en av de viktigaste drivkrafterna för global handel. Förvärvet av Apex är ännu en viktig hörnsten i vår strategi och fullgörande av gruppens ambitioner i området, kommenterar dr. Joerg Wolle, styrelseordförande i Kuehne+Nagel International.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!