2021-02-24 PostNord storsatsar på paketboxar https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/02/98f3fc7fb51a1ae3_org-1.jpg

PostNord storsatsar på paketboxar

PostNords nya paketboxar. Foto: Kristina Sahlén
PostNords nya paketboxar. Foto: Kristina Sahlén
Transport & Logistik

Efter att framgångsrikt ha testat cirka 100 paketboxar runtom i Stockholm utökar PostNord sin närvaro med fler paketboxar. Det framgår ur ett pressmeddelande. Under de kommande 18 månaderna ska 2 500 boxar placeras runt om i Sverige.

Nästa fas påbörjas i mars och beräknas vara klar i maj. Då ska ytterligare 500 boxar placeras ut runtom Göteborg, Stockholm och Malmö. En box har blivit testplacerad i Luleå för att undersöka hur tekniken fungerar i kyligare klimat. Därutöver finns det ambitioner att utöka antalet placeringar i glesbygd och på mindre orter.

Paketboxarna kräver ingen fysisk kontakt vid leverans. Konsumenten kan välja paketbox som leveransalternativ vid e-beställning och får en avisering via sms när paketet är levererat. PostNord ser utökningen som en investering i infrastruktur.

”För PostNord är det här en lösning som möjliggör leveranser närmare hemmet, och ett komplement till orter där underlaget kan vara för litet för ett ombud. Vi ser det som ett tryggt och enkelt sätt att hämta sina paket på. Boxarna står primärt utomhus och är tillgängliga under alla dygnets timmar,” säger Peter Hesslin, chef för e-handel och logistik på PostNord Sverige, i pressmeddelandet.

Fram till halvårsskiftet 2022 kommer ytterligare 2 000 boxar att rullas ut i etapper och placeras runt om i landet.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!